top of page

DESTINASJONEN

Mallorca på våren 

Mallorca er mest kjent for sin turisme på sommeren, men er et eldorado for syklister året rundt med sine behagelige temperaturer. Dette gjør at man kan sykle i bortgjemte kroker og steder for nye opplevelser. En tur på sykkelsetet her er virkelig verdt å oppleve.

Mallorca byr på historiske bygninger, steinbelagte gater og trange smug. Enkelte bydeler er fra 1300 tallet og rik på kulturarv. Sykkelrutene går i gjennom byer med historisk sus og flotte omgivelser. Man kan sykle en kystklassiker eller klatre i fjellet på vestkysten. Der opplever man fantastiske utsiktsplasser og sykler gjennom de små sjarmerende landsbyene over til Valldemossa eller helt opp til Deià.

 

Videre kan man sykle tilbake mot Palma eller fortsette til Soller eller helt opp til Coll Puig Major, hvor man finner det høyeste fjellet på Mallorca med 1447 høydemeter.

Øya byr på fredlig, landlig idyll, små vakre byer og en variasjon i naturen som tiltaler den mest bereiste syklist. Veinettet her er fantastisk og trekker entusiaster fra hele Verden. Folk fra Mallorca viser en dyp glede og bevissthet rundt egen lokal kultur, røtter og språk. De har fortsatt en slags rotfestet mistillit til sentralforvaltningen på fastlandet. El Govierno Balear, det lokale baleariske selvstyret, har vært opptatt av å bevare miljø og øya som den fantastiske naturperlen den er.

bottom of page